شب های قدر در دیگر کشورها چگونه برگزار می شود!؟
ماه مبارک رمضان، ماه بخشش، غفران، عبادت و ماهی است که در آن بنده مسلمان با انجام واجبات، کارهای نیک و خداپسندانه و همچنین دوری از کارهای ناپسند و زشت به خدای خویش نزدیک تر می شود. در اصل ماه رمضان و روزه داری تنها نخوردن و نیاشامیدن نیست بلکه تمرینی برای خود سازی، غلبه بر هوای نفس و دوری از هر چه که خداوند نهی کرده، می باشد. در ادامه قصد داریم شب قدر را در دیگر کشورهای جهان بررسی کنیم.
در این ماه که خداوند منتی بی حد بر بندگانش قرار داده و درهای رحمت و مغفرت را گشوده و رهایی از آتش جهنم را در این ماه و به خصوص در شب قدر، شب نزول قرآن، شبی که بهتر از هزار ماه است، قرار داده است.
مسلمانان در هر نقطه از این کره خاکی، در این ماه به انجام اعمال عبادی، راز و نیاز، انجام کارهای خیرخواهانه و … می پردازند زیرا طبق روایاتی که از بزرگان دینی در این باره موجود است. تقدیر و سرنوشت یک سال انسان ها در این ماه و در بافضیلت ترین شب آن یعنی «شب قدر» رقم می خورد.
به همین دلیل تمام مسلمانان سعی می کنند که این شب را به راز و نیاز و استغفار در پیشگاه معبود یگانه به سحر برسانند.
طبق آیات و روایات شبی که در آن قرآن بر وجود پیامبر مهربانی ها نازل شد به طور دقبق برای مردم مشخص نشده است و تنها با استناد به روایات، چند روز به عنوان محتمل ترین شب ها، به عنوان شب قدر در نظر گرفته شده اند.
مراسم و شب های قدر در کشورهای مختلف جهان
مسلمانان در کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی با انجام اعمال مخصوص این شب به راز و نیاز با پروردگار می پردازند.
در کشورهایی مانند: کشورمان ایران، افغانستان، شیعیان کشورهای دیگر دنیا از قبیل عراق و سوریه و همچنین ایرانیان مسلمان ساکن در کشورهای مختلف جهان، سه شب نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم ماه را به احیا، دعا و راز و نیاز مشغول می شوند.
آن ها بیشتر به صورت دسته جمعی با حضور در حرم امامان معصوم (ع)، مساجد، حسینیه ها و مکان هایی مشخص به احیا این شب ها، خواندن دعای جوشن کبیر، زیارت امیرالمومنین (دو شب نوزدهم و بیست و یکم شب های ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) می باشند)، عزاداری، خواندن زیارت عاشورا، دعای قرآن به سر و … می پردازند.
شب های قدر در کشور های مراکش، نیجریه، تاجیکستان و سوئد
مسلمانان کشورهایی مانند مراکش، نیجریه، تاجیکستان و اهل تسنن برخی کشورها مانند کشور سوئد، شب بیست و هفتم ماه رمضان را شب قدر دانسته و به شب زنده داری، خواندن قرآن و انجام اعمال مشخص شده در این شب می پردازند.
مراسم شب قدر در کشورهای انگلستان، آلمان، آمریکا
در کشورهای اروپایی و آمریکایی نظیر انگلستان، آلمان، آمریکا و … مسلمانان با رفتن به مراکز اسلامی مشخص در برخی شهرها به عبادت و راز و نیاز مشغول می شوند.
شب قدر در کشورهای مصر و یمن
مسلمانان کشورهای نظیر مصر و یمن نیز معتقدند که قرآن کریم در یکی از شب های ۲۱،۲۳،۲۵ و ۲۷ ماه مبارک نازل شده و این شب ها را با شب زنده داری و انجام اعمال عبادی نظیر: نماز، خواندن قرآن، طلب مغفرت و … به صبح می رسانند.
شب قدر در کشور تانزانیا
در برخی از کشورها مانند تانزانیا هر ده شب آخر ماه را به عبادت مشغول هستند. همچنین برخی از مسلمانان کشورهای مختلف این ده شب را در مسجد به اعتکاف سپری می کنند.
شب قدر در کشورهای چین، مالزی، اندونزی
علاوه بر این ها مسلمانان کشورهای بخش شرقی و جنوب شرقی آسیا مانند چین، مالزی و … نیز شب قدر را به احیا و نیایش و طلب غفران برای خود و دوستان می گذرانند، به طور مثال: اندونزی های مسلمان یک شبانه روز از این دهه را به عنوان شب و روز نزول قرآن گرامی می دارند.
مسلمانان ساکن سرزمین فلسطین نیز به شب زنده داری این شب ها و نماز خواندن و دعا کردن در مسجد الاقصی می پردازند.
منبع: سایت توریست های ایرانی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.