آتش سوزی وسیع جنگلی در محدوده شهر چرنوبیل

ویرانی یک سوم از جاذبه های توریستی چرنوبیل براثر آتش سوزی

در اوایل ماه آوریل آتش سوزی وسیع جنگلی در نزدیکی شهر چرنوبیل کشور اوکراین رخ داد که سبب بروز خسارت های زیادی در حوزه ی گردشگری شده است.

بیش از ده روز از آتش سوزی جنگلی در محدوده چرنوبیل می گذرد و در این بازه زمانی حدود ۳۰درصد از جاذبه های گردشگری آن بخش از کشور اوکراین و شهر چرنوبیل از بین رفته است.

اما طرفداران گردشگری افراطی یا همان سفر به مکان های پرخطر(extreme tourism) نباید مایوس و ناامید شوند، زیرا با وجود ویرانی و نابودی قسمتی از جاذبه های توریستی این منطقه،اتاق کنترل نمادین رآکتور هسته ای شماره چهار نیروگاه هسته ای چرنوبیل، شهر متروکه پریپیات«pripyat» (در پی انفجار در رآکتور شماره ۴ نیروگاه در سال۱۹۸۶ میلادی به طور کامل تخلیه شد) و نیروگاه برق همچنان سالم مانده اند.

آتش سوزی وسیع جنگلی در محدوده شهر چرنوبیل

آتش سوزی وسیع جنگلی در محدوده شهر چرنوبیل

مدیر تحقیقات و توسعه تور چرنوبیل «سرهی میرنی» گفت: با وجود اینکه ما حدود یک سوم از اماکن گردشگری و توریستی را از دست دادیم، اما آن قسمت ها مهمترین بخش ها و جاذبه های چرنوبیل محسوب نمی شوند. سرهی  میرنی بیان کرد: اما با این وجود، ویرانی ها باعث شد قلبم به درد آید.

گفته می شود بخش اعظم این آتش سوزی که در تاریخ ۴ آوریل آغاز شد توسط باران شدید و سنگینی که در ۱۴ آوریل بارید، مهارشد.

سرویس اورژانس ملی اعلام کرد: بالغ بر۵۰۰ آتش نشان،۱۲۴ ماشین آتش نشانی و چندین هیلیکوپتر تا روز سه شنبه مشغول فعالیت و تلاش برای مهار آتش بودند.

تلاش آتش نشان ها برای مهار آتش سوزی در چرنوبیل

تلاش آتش نشان ها برای مهار آتش سوزی در چرنوبیل

طبق گفته های «سرهی میرنی» چندین روستای متروکه در اطراف منطقه ممنوعه چرنوبیل به طور کامل در آتش سوختند و از آن ها چیزی باقی نمانده است.

او مهم ترین بخش از این منطقه را که در آتش سوخت و باعث ضرر در حوزه گردشگری شد را یک اردوگاه و کمپ مربوط به شوری سابق معرفی کرد که شامل چندین کلبه ی چوبی زیبا بوده است.

گفته می شود انفجار راکتور شماره ۴ نیروگاه هسته ای چرنوبیل در اواخر دهه هشتاد براثر انجام یک آزمایش بدترین اتفاق هسته ای دنیا است که تشعشعات رادیو اکتیو آن در بخش قابل توجهی از قاره اروپا منتشر شده است.

نیروگاه هسته ای از کار افتاده و منطقه اطراف آن پس از افتتاح در سال ۲۰۱۱ میلادی به یک منطقه ی گردشگری تبدیل شد که پس از هشت سال و در سال۲۰۱۹ میلادی و به نمایش در آمدن سریال پنج قسمتی «چرنوبیل» رونق تازه ای گرفت.

طبق گفته ها و آمار اعلام شده از آژانس مدیریت منطقه ممنوعه چرنوبیل در سال۲۰۱۹میلادی، ۱۲۴هزار توریست از این منطقه دیدن کردند.

در حقیقت آتش سوزی در منطقه چرنوبیل یک پدیده ی فصلی است که هر ساله با آن رو به رو هستند اما امسال برخی شرایط جوی همچون سرد و برفی نبودن فصل زمستان مزید بر علت بوده اند و باعث اوج گرفتن و پیشرفت آتش سوزی شده اند.

بزرگ ترین آسیب و صدمه ناشی از این آتش سوزی متوجه اکوسیستم و طبیعت بوده است، اما نگرانی هایی نیز درباره افزایش سطح مواد شیمیایی رادیواکتیو در اوکراین وجود دارد زیرا هنوز مقداری از مواد رادیواکتیو از زمان فاجعه چرنوبیل در برخی از قسمت های جنگل پنهان مانده است و به طور کامل پاک سازی نشده است.

سنجش میزان آلودگی رادیواکتیو

سنجش میزان آلودگی رادیواکتیو

وزیر بهداشت کشور اوکراین در روز۱۵ آوریل به ساکنان پایتخت توصیه کرد که سعی کنند در ساعات اولیه روز در خانه هایشان بمانند به خصوص اگر که عارضه ی قلبی و تنفسی داشته باشند.

البته طبق گفته وزیر بهداشت توصیه ی او به این دلیل است که هوا به دلیل آتش سوزی پاک نیست و داری برخی از گازهای مضر برای تنفس می باشد نه تشعشعات رادیو اکتیو.

منبع: forbes.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.