مسجد بایزید استانبول ترکیه | معرفی جاذبه های گردشگری کشور ترکیه
تاریخچه مسجد بایزید
مسجد بایزید در میدان معروف بایزید و در نزدیکی بقایای دادگاه تئودوسیس از قسطنطنیه باستان و نزدیک دانشگاه استانبول و بازار بزرگ واقع شده است.
این مسجد به دستورسلطان بایزید دوم عثمانی به عنوان مجتمع مسجد امپریالیستی (سلطنتی) در سال های (۱۵۰۶-۱۵۰۱) به سبک عثمانی بنا شد.
این مجتمع شامل مجموعه ای بزرگ از ساختمان هایی نظیر مدرسه اسلامی (حوزه) و حمام ترکی و کاروان سرا و … ، برای ارائه خدمات خیریه به مردم، می باشد. این ساختمان ها در اطراف مسجد بنا شده اند.
مسجد بایزید دومین مجتمع امپریالیستی است که بعد از فتح قسطنطنیه در استانبول احداث شده است. معماری مسجد ترکیبی از سبک اسلامی، عثمانی می باشد، اگر چه طراحی و معماری این اثر به چند معمار مانند: هیرتین (Hayrettin) یا یعقوب شاه نسبت داده شده است، اما تا به الان معمار اصلی این مسجد نامشخص است.
مسجد بایزید دارای یک گنبد بزرگ به قطر ۱۷ متر و ۲۴ گنبد کوچک و دو مناره می باشد. طراحی فضای مسجد برگرفته از معماری مسجد ایاصوفیه است.
روشنایی داخل مسجد از پنجره های کوچک تعبیه شده در گنبدهای بزرگ و کوچک تامین می شود این ینجره ها به خاطر شکل هندسی شان به زیبایی فضای داخلی مسجد افزوده اند. فضای داخلی گنبدها نیز با نقش های گل دار و نوشته هایی به زبان کوفی طراحی و تزئین شده اند.
مسجد بایزید دارای سه ورودی است و حیاط آن پوشیده از سنگ مرمر و گرانیت می باشد. و همچنین ۲۰ ستون از ویرانه های باستان و کلیساها باقی مانده اند، که در حیاط مسجد قرار دارند. در وسط حیاط حوضی هشت ضلعی فواره دار وجود دارد که بر زیبایی مسجد افزوده است.
گنبد و مناره های این مسجد پس از زلزله ای توسط معمار معروف امپریال، معمار سینان، در سال های ۱۵۷۳ تا ۱۵۷۴ بازسازی شد. تعمیرات جزئی نیز پس از آتش سوزی در مناره ها در سال ۱۷۶۷ انجام شد.
در پشت مسجد بایزید، باغی وجود دارد که شامل آرامگاه سلطان بایزید دوم، دخترش، وزیر گراند، کاکا مصطفی و رشید پاشا است.
امروزه بعضی از آثار، مانند حمام ترکی از بین رفته اند و بعضی از این ساختمان ها تغییر کاربری داده شده اند مانند آشپزخانه که به کتابخانه دولتی استانبول تبدیل شده است.
منبع: سایت توریست های ایرانی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.