آشنایی با شهر مونترال کانادا | دومین شهر بزرگ فرانسوی زبان
شهر مونترال بزرگ ترین شهر استان کبک می باشد که در جنوب شرقی کشور کانادا واقع شده است. این شهر بعد از شهر پاریس در کشور فرانسه دومین شهر بزرگ فرانسوی زبان در جهان می باشد.
مونترال سه چهارم از مساحت جزیره ی مونترال (بزرگترین جزیره یکی از سه مجمع الجزایزی است که در نزدیکی محل تلاقی دو رودخانه سنت لارنس و اتاوا قرار دارند)، را به خود اختصاص داده است.
این شهر در ابتدا ویل ماری (ville marie) نام داشت که به دلیل وجود تپه ای به نام مونت رویال (mont royal) در وسط شهر، مونترال نام گرفت. همچنین به دلیل وجود فرهنگ های متنوع به عنوان یک مرکز فرهنگی مهم در کشور کانادا بشمار می رود و مقصدی برای گردشگران آمریکای شمالی و اروپایی است که سالانه پذیرای گردشگران و مهاجران زیاد (برای زندگی، تحصیل و اشتغال)، از سرتاسر دنیا می باشد.
تاریخچه شهر مونترال
مونترال به غیر از شهر، جزیره ای با ۵۰ کیلومتر طول و ۱۶ کیلومتر عرض است که در رودخانه سنت لارنس واقع شده است.
ساکنان اولیه این شهر ایروکویس ها (آمریکایی هایی که قبل از کشف قاره آمریکا در آن ساکن بودند)، بودند که هزاران سال در کبک زندگی می کردند.
در سال ۱۵۳۵ میلادی ژاک کارتیر (jacques cartier) کاوشگر فرانسوی، به این جزیره پا نهاد، کارتیر و مردانی که همراه او بودند از کوهی که در آن جزیره وجود داشت بالا رفتند و نام آن را مونت رویال (mont royal) گذاشتند تا مدعی شوند که آن سرزمین به نام فرانسه است. این جزیره در اوایل قرن ۱۶ میلادی مستعمره فرانسوی ها بود.
منطقه شهری مونترال در سال ۱۶۴۲ میلادی توسط پائول د چومدی میسونو (paul de chomedy maisonneuve) تاسیس شد.
پس از آن در سال ۱۷۵۹ میلادی و طی شکست مهاجران فرانسوی توسط بریتانیا در جنگ دشت ابراهام در کبک، شهر مونترال توسط بریتانیای کبیر اشغال شد. اما استعمارگران بریتانیایی مهاجران فرانسوی را از شهر مونترال اخراج نکرد و اجازه دادند به عنوان شهروندان امپراتوری بریتانیا در آنجا زندگی کنند. پس از آن مهاجران انگلستان، ایرلند و اسکاتلند به همراه مهاجران فرانسوی در این شهر در کنار هم زندگی می کردند. به همین دلیل شهرمونترال در زمینه فرهنگی تنوع زیادی دارد.
در آن زمان و علی رغم استعمارگری بریتانیا، فرانسوی های ساکن مونترال در زمینه های مختلف به رشد و شکوفایی رسیدند. و همچنین مهاجران با ملیت های مختلف با هم وصلت می کردند، در حال حاضر و به خاطر همین وصلت ها، بسیاری از فرانسوی های ساکن مونترال داری نام خانوادگی انگلیسی و به عکس بسیاری از شهروندان انگلیسی زبان دارای نام خانوادگی فرانسوی می باشند.
پس از تاسیس شهر مونترال و در طی این قرن ها شهرک های در اطراف شهر مونترال ساخته شدند و انسان های زیادی از نقاط مختلف جهان به این مکان مهاجرت کردند.
دولت کبک در سال ۲۰۰۱ برای توزیع ثروت شهری تصمیم گرفت که شهرک های حومه ی شهر را با مونترال ادغام کند.
آب و هوا شهر مونترال
می توان گفت شهر مونترال چهار فصل را با تغییرات آب و هوایی خاص خود، تجربه می کند. آب و هوای این شهر قاره ای است، دارای زمستان هایی بسیار سرد و برفی و تابستان هایی گرم و مرطوب است. بهار به طور فزاینده ای گرم و دلپذیر می باشد این فصل دارای باران هایی غیر قابل پیش بینی می باشد. فصل پاییز آن نه گرم و مرطوب و نه خیلی سرد است و می توان گفت بهترین زمان برای مسافرت به این شهر می باشد.
اقتصاد مونترال کانادا
شهر مونترال تا سال ۱۹۷۰ میلادی به عنوان مرکز تجارت کشور کانادا به حساب می آمد اما پس از آن شهر تورنتو در این زمینه از آن پیشی گرفت. با این حال مونترال نقش بسزایی در صنایعی نظیر هوا فضا، نرم افزار، الکترونیک، داروسازی، تولید و حمل و نقل ایفا می کند.
این شهر یکی از بزرگ ترین مراکز هوا فضای آمریکای شمالی را در خود دارد. بیش از چهل هزار نفر در این صنعت در شرکت هایی مانند: bombardier,textorn وcae در استان کبک مشغول به کار هستند.
خدمات تجاری، تولید و خرده فروشی سه صنعت بزرگ در مونترال می باشند که طی آخرین سرشماری تقریبا نیمی از افراد شاغل در شهر مونترال در صنعت فروش و خدمات مشغول به کار هستند.
از بندر مونترال نیز سالانه نزدیک به ۲۶ میلیون تن بار که شامل شکر، دانه و محصولات نفتی که برای بازارهای جهانی مهم هستند، عبور می کند.
مونترال همچنین مرکز تحقیقاتی در زمینه ی هوش مصنوعی دارد که فعالیت های تحقیقاتی مشترکی با بسیاری از شرکت های معروف نظیر فبسبوک، ماکروسافت و … انجام می دهد.
در این شهر صنعت بازی های ویدیوئی رشد زیادی داشته و افراد بسیاری در این صنعت مشغول به کار هستند.
تحصیل در شهر مونترال
شهر مونترال از نظر مراکز آموزشی و دانشگاهی در رتبه ی خوبی قرار دارد و دانش اموزان و دانشجویان زیادی از سراسر جهان برای ادامه تحصیل به این شهر مهاجرت می کنند.
سیستم آموزشی استان کبک و همچنین شهر مونترال با دیگر نقاط کشور کانادا متفاوت می باشد. در این استان علاوه بر دوره ی دبیرستان و دانشگاه دوره ای به نام cegep به معنی دوره های عمومی و حرفه ای آموزش و پرورش که دوره های آمادگی دانشگاه و تخصصی تجارت را ارائه می کنند را باید گذراند.
در این شهر دانستن زبان فرانسه خیلی مهم است زیرا زبان رسمی مونترال می باشد.
در این شهر دانشگاه ها و کالج های زیادی وجود دارد که از نظر اقتصادی برای دانشجویان خارجی به صرفه تر می باشد.
چهار دانشگاه انگلیسی زبان و دو دانشگاه فرانسوی و همچنین دوازده کالج در این شهر وجود دارند.
یکی از دانشگاه های برتر مونترال که تدریس در ان به زبان انگلیسی است دانشگاه مک گیل می باشد که جزء سه دانشگاه برتر کشور کانادا و ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان می باشد.
دانشگاه کونکوردیا یکی دیگر از دانشگاه های بزرگ مونترال می باشد که طیف وسیعی از برنامه های کارشناسی ارشد و دکترا را ارائه می دهد که اکثرا زبان انگلیسی را زبان اصلی آموزش می دانند.
دانشگاه udem که دومین دانشگاه تحقیقاتی بزرگ در کشور کانادا می باشد در این شهر واقع شده است.
شهر مونترال یکی از برترین شهرهای دانشجو پذیر در دنیا به شمار می رود و سالیانه دانشجویان زیادی در رشته های تحصیلی نظیر پزشکی، مهندسی، بازرگانی از این دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند.
صنعت توریسم مونترال کانادا
گردشگری یا توریسم یک صنعت مهم در شهر مونترال می باشد که مشاغل مستقیم و غیر مستقیم زیادی را سالانه ایجاد می کند.
بیشتر گردشگران از ایالات متحده آمریکا، ژاپن، فرانسه، انگلیس، آلمان و مکزیک می باشند.
نمایشگاه ها و جشنواره های زیادی در این شهر برگزار می شوند که می تواند گفت این جشنواره ها یکی از جاذبه های گردشگری شهر مونترال می باشد.
در این بخش برخی از جاذبه ها به اختصار توضیح داده می شوند.
- مونت رویال: مجموعه ای سر سبز که در مرکز شهر واقع شده است در این مکان قله بلند ۲۳۳ متری که نشان شهر مونترال است، واقع شده است. گردشگران و شهروندان مونترال برای دوچرخه سواری، اسکی روی یخ و گردش در طبیعت زیبا و سرسبز به این مجموعه می آیند.
- مونترال قدیمی: این بخش از شهر دارای ساختمان های صده های ۱۷ تا ۱۹ میلادی می باشد. این بخش که بین آبشار و مراکز تجاری قرار گرفته شده است معماری شهر پاریس را برای گردشگران تداعی می کند. از اماکن دیدنی که در مونترال قدیم واقع شده اند می توان موزه باستان شناسی و تاریخی pointe_a_ calliere، برج های دوقلو نوتردام باسیلکا را نام برد.
- باغ گیاه شناسی (Botanical Garden): از جاذبه های دیدنی و با ارزش شهر مونترال می باشد که زمینی به مساحت ۷۵ هکتار را به خود اختصاص داده است.
۲۲۰۰۰ گونه مختلف از گیاهان در این باغ نگه داری می شوند. در این مجموعه بزرگ ده گلخانه شامل گلخانه های گل شیپوری، بوگنیا، بونسای و پینجینگ، آناناسیان، کاکتوس ها و … وجود دارند، همچنین بیش از بیست باغ موضوعی نظیر باغ چینی، ژاپنی، باغ پروانه ها، باغ میوه، باغ گیاهان آبزی و … در این باغ قرار داده شده اند. در این باغ همیشه نمایشگاه های مختلف و زیبایی در حال برگزاری است.
- کلیسای سنت ژوزف (oratoire saint- joseph): این کلیسا که به بزرگترین کلیسای جهان شهرت دارد در پایین کوه مونت رویال واقع شده است. سبک معماری این بنا گوتیک می باشد. در این کلیسا نقاشی های زیبا و کنده کاری های چوبی قشنگ و چشم نواز وجود دارد که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
موزه مک کورد، شهر چینی، میدان سنت لوئیس، پارک ژان دراپو از دیگر جاذبه های توریستی شهر می باشند.
- حمل و نقل
شهر مونترال مرکز حمل و نقل برای منطقه شرق کانادا می باشد. در این شهر راه های ارتباطی هوایی، ریلی، جاده ای و دریایی به خوبی توسعه پیدا کرده اند و می توان از این شهر به کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا و نقاط دیگر کشور کانادا سفر کرد.
منبع: سایت توریست های ایرانی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.