معبد توتمس سوم | کشور مصر

معبد بزرگ کرنک کشور مصر

کشور باستانی مصر با آثار قدیمی و تاریخی به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای توریستی قاره آفریقا سالانه میزبان گردشگران زیادی از اقصی نقاط دنیا می باشد. در ادامه قصد داریم شما را با یکی از معابد بزرگ کشور مصر به نام معبد کرنک آشنا کنیم.

یکی از جاذبه های گردشگری این کشور که در نزدیکی شهر قاهره و رود نیل واقع شده و از اهمیت زیادی برخوردار است معبد کرنک (karnak) می باشد.

معبد کرنک از تعداد زیادی معبد که در مدت دو هزار سال و در دوره ی حکومتی بیش از ۳۰ فرعون ساخته شده اند، تشکیل شده است. این معبد مدتی طولانی به عنوان مکانی برای انجام اعمال مذهبی مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه با وجود آسیب های زیادی که در طول این سال ها به آن واردشده، یک جاذبه ی گردشگری تاریخی مهم به شمار می آید.

معبد کرنک کشور مصر

معبد کرنک کشور مصر

معبد بزرگ کرنک از بخش های مختلفی نظیر: معبد بزرگ آمون، معبد خونس (khons)، معبد توتمس ۳ (tuthmosis3)، معبد پتا، معبد مونتو، معبد خداوند اوزیریس (osiris) و بسیاری از معابد بزرگ و کوچک دیگر تشکیل شده است و به وسیله ای دیوار خشتی به ارتفاع بیست متر احاطه شده است. در واقع این معبد به دلیل اینکه در طی قرن ها و حکومت های مختلف تکمیل شده است، معابد به صورت یکپارچه و منظم درکنار هم قرار نگرفته اند و هر فرعونی که به پادشاهی می رسید در صدد ایجاد معبدی بهتر و باشکوه تر از معابد دیگر پادشاهان بود.

مهمترین معبد از این مجموعه معابدکه توصیه می شود اگر وقت کمی برای دیدن این مجموعه عظیم دارید از این معبد حتما دیدن کنید، معبد بزرگ آمون می باشد.

معبد آمون از چندین قسمت تشکیل شده است، برای ورود به معبد باید ازخیابانی که در هر قسمت آن بیست مجسمه از ابوالهول (sphinxes)، قرار دارند، عبورکرد. در واقع این تندیس ها برای محافظت از معبد بنا شده اند. پس از عبور از خیابان به یک سالن بزرگ به مقیاس ۱۰۰ در ۸۰ متر، وارد می شوید که ردیف هایی از ستون های پاپیروس (bud papyrus) و ستون مرکزی به ارتفاع بیست و یک متر در آن قرار دارند همچنین در سمت چپ سه عبادتگاه کوچک به دستور پادشاه سیتی دوم بنا شدند و در سمت راست این سالن نیز معبد رامسیس سوم که از یک پایلون (درب) کوچک و سالن هیپوستایل تشکیل شده است، قرار دارد.

معبد توتمس سوم | کشور مصر

معبد توتمس سوم | کشور مصر

در این معبد حدود شش دروازه یا همان پایلون وجود دارند که از هرکدام از این دروازه ها می توان به بخش ها و سالن های مختلف این معبد بزرگ و با شکوه رفت.

بخش مهم دیگری که در این معبد وجود دارد تالار بزرگ هیپوستایل می باشد که از دروازه و ورودی دوم می توان به آن دسترسی پیدا کرد. این تالار ۱۰۳ متر طول و ۵۲ متر عرض دارد و از ۱۳۴ ستون با ارتفاع بیست و دو متر و قطر سه و نیم متر تشکیل شده است

این تالار به دستور آمن هوتپ سوم ساخته شد و در زمان سه پادشاه رامسیس اول و دوم و پادشاه سیتی اول به وسیله تصاویری از خود پادشاهان رامسیس دوم و سیتی اول که در مقابل الهه ها قرار گرفته اند، تزئین شد. همچنین ۱۲۲ ستون در چهارده ردیف در زمان حکومت سیتی اول به این تالار اضافه شد.

 

از این تالار به وسیله دروازه سوم به سالن بزرگ توتمس (tuthmosis 1) که به عنوان ورودی اصلی معبد در زمان حکومت توتمس به شمار می رفت که در آن زمان دو ستون هرمی شکل بزرگ در آن وجود داشت ولی امروزه تنها یکی از آن ها به طول نوزده متر و ۳۱۰ تن وزن در این سالن باقی مانده است.

در این معبد بخش های دیگری از قبیل ستون هرمی شکل دیگری به ارتفاع بالغ بر ۲۹ متر و وزن ۳۲۲ تن، دو اتاق کوچک، اتاق اجدادی و همچنین در بخش پشتی این معبد حیاطی بزرگ نیز وجود دارد که در طی این سال ها آسیب های زیادی به آن وارد شده است.

هر کدام از معابد دیگر نیز معماری مخصوص به خود را دارد و توسط پادشاهان دوره های مختلف ساخته شده اند.

امروزه برخی از بخش های این معبد به دلیل آسیب های موجود بر روی گردشگران بسته می باشند.

منبع: سایت توریست های ایرانی

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.