تاثیر کرونا بر اقامتگاه های بوم گردی ایران

تاثیر کرونا بر اقامتگاه های بوم گردی کشور

دبیر جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی ایران گفت: با توجه به شرایط پیش آمده، عملا نباید به عملکرد اقامتگاه های بوم گردی در سال۹۹ خوش بین باشیم.

صادق کاظمیان درباره خسارت به بوم گردی ها در شرایط بحرانی شیوع کرونا بیان کرد: باتوجه به اینکه خدمات گردشگری انبار ناپذیرتر بوده، خسارت غیرقابل جبرانی در کلان به گردشگری و به طور خاص به اقامتگاه های بوم گردی وارد شده است که زخم های عمیقی را بر پیکره گردشگری وارد کرده، چرا که پذیرش مهمان از اوایل اسفند ماه ۹۸ تا امروز که نزدیک به دو ماه می شود، منتفی شده و پیش از منتفی شدن پذیرش مسافر، اقامتگاه های بوم گردی که به شکل خانوادگی اداره می شوند نیز از پذیرش مهمان اجتناب می کردند.

بنابراین تا امروز اقامتگاه ها در کل ایران و خراسان رضوی تعطیل هستند.

وی بیان کرد: با پراکندگی اقامتگاه ها در کل کشور، آمار جامعی در سطح کشورجمع آوری نشده است و در استان خراسان نیز مشغول جمع آوری اعداد خسارات هستیم، با توجه به اینکه این اتفاق در پیک مهمان پذیری رخ داده است و دو ماه طلایی را از دست داده ایم و این تعطیلی به واسطه ورود ماه رمضان همچنان ادامه خواهد داشت، عملا نباید به عملکرد اقامتگاه های بوم گردی در سال ۹۹ خوش بین بود.

تاثیر کرونا بر اقامتگاه های بوم گردی ایران

تاثیر کرونا بر اقامتگاه های بوم گردی ایران

بین ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان به اقامتگاه های بوم گردی خسارت وارد شده است

کاظمیان درباره خسارت های وارد شده به بخش بوم گردی در دو ماه اخیر بیان کرد: به صورت تقریبی می توان خسارات این دو ماه تعطیلی به واسطه بیماری کرونا در این حوزه را چیزی حدود۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان محاسبه کرد.

وی ادامه داد: به نظر می سد که تعداد مجوزها، میزان تبلیغاتی که روی پروژه های بومگردی اتفاق افتاد و وام های داده شده در سطح کشور و استان در این حوزه باعث شد که افراد زیادی بدون مطالعه و فقط برای بیزینس وارد این حوزه شوند، به همین دلیل خسارت هنگفتی به آن ها وارد شد و اگر حمایت جدی از گردشگری در کل و بوم گردی به طور خاص صورت نگیرد،این واحدها و کسب و کار آن ها ورشکست شده و تعطیل خواهند شد.

صادق کاظمیان افزود: در حال حاضر اقامتگاه های بوم گردی در سطح کشور به فروش گذاشته شده اند و طی دو ماه گذشته در حال منفک کردن خود از این فعالیت هستند، با توجه به اینکه اقتصاد روستا توسط گردشگری رونق می گیرد، اگر حمایت از این مشاغل مکمل مانند بوم گردی در روستاها صورت نگیرد، ضربه جدی به اشتغال و رفاه روستائیان وارد خواهد شد.

توریسم و گردشگری، تنها راه خروج اوضاع اقتصادی کشور از وضع موجود

کاظمیان،دبیر جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی ایران، عنوان کرد: متولیان امرباید بدانند که گردشگری تنها راه برون رفت اوضاع اقتصادی ایران از وضع موجود است، اقامتگاه های بوم گردی با توجه به اینکه در بافت روستا هستند، علاوه بر اینکه می توانند موضوع اقتصادی کشور و به خصوص استان را بهبود بخشند، از آن طرف نیز نقش پررنگ آن ها در بخش های فرهنگی، اقوام و توسعه پایدار روستا کلیدی است. به همین دلیل باید از مشاغل به صورت جدی حمایت صورت گیرد.

وی تشریح کرد: در کلان کشوری قرار است ۷۵ میلیارد تومان توسط دولت صورت گیرد که از این مبلغ ۲۳هزار میلیارد تومان آن قرار است به صورت یک میلیون تومان در قالب یارانه به اقشار یارانه بگیر پرداخت شود و ۵۲ هزار میلیارد تومان آن نیز قرار است به صورت تسهیلات پرداخت شود.

او در ادامه گفت: از این ۵۲ میلیارد تومان تنها مبلغ سه هزار و هشتصد میلیارد تومان به بخش گردشگری اختاص پیدا کرده است، چیزی حدود ده درصد که بسیار ناچیز است و نشان دهنده آن است که نگاه به گردشگری در حالت کلان هنوز آن چیزی که باید باشد نیست.

صادق کاظمیان در ارتباط با حمایت های صورت گرفته، بیان کرد: در حال حاضر حمایت ها به صورت بیمه ای، مالیاتی و پرداخت تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد است که اکثریت قریب به اتفاق بوم گردی های ما بیمه ندارند و مشاغل موقت هستند که این مورد هیچ کمکی نخواهد کرد، مورد بعدی حمایت مالیاتی است که با توجه به اینکه اقامتگاه های بوم گردی در بافت روستا و مناطق محروم هستند، مالیاتی به آن ها تعلق نخواهد گرفت که این مورد نیز کمک چندانی نمی کند.

دبیر جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی ایران افزود:

مورد سوم نیز تسهیلات ۱۲ درصدی است که اقامتگاه های بوم گردی هیچگونه در آمدی ندارند، این تسهیلات فعالان بومگردی را وارد راهی می کند که انتهای آن معلوم نیست و بسیاری از تاسیسات گردشگری دیگر مانند هتل ها و دفاتر خدمات مسافرتی نیز به موضوع تسهیلات با این نرخ و با باز پرداخت سریع روی خوش نشان نداده اند.

کاروانسرای زین الدین اقامتگاه بومگردی تاریخی در دل کویر

کاروانسرای زین الدین اقامتگاه بومگردی تاریخی، در دل کویر

تهیه بن سفر ویژه برای استفاده از اقامتگاهای بوم گردی در دوران پسا کرونا

کاظمیان ارائه تسهیلات ارزان قیمت که سود کم و دوره تنفس بالا دارند و همچنین ارائه کمک های بلاعوض به اقامتگاه های بوم گردی را یکی از راه های حمایت بیان کرد و اظهار داشت: پس از دوره کرونا که امیدوارم طولانی نشود، گردشگری داخلی باید رونق پیدا کند، چرا که گردشگری خارجی امسال عملا با توجه به وضعیت موجود از دست رفته است.

وی همچنان متذکر شد: با توجه به اینکه مسیرهای گردشگری در شهرستان ها و روستاهای اطراف خراسان برای گردشگران داخلی شناخته شده نیست، اگر گردشگران از دیگر استان ها در دوران پسا کرونا به خراسان سفر کنند، تنها هتل ها پر خواهند شد و تغییری در وضعیت اقامتگاه های بوم گردی رخ نمی دهد.

صادق کاظمیان افزود: به عقیده من حاکمیت و استانداری استان خراسان برای اقامتگاه های بومگردی شهرستان ها و روستاها، برای ایجاد نشاط در بین کارمندان، بازنشستگان، دانشجویان و… تسهیلاتی را در قالب ین سفر ارائه کنند که این بن سفر صرفا برای استفاده از اقامتگاه های بوم گردی استان باشد.

وی در ادامه گفت: در زمینه بن سفر برای استفاده از اقامتگاه های بومگردی، دولت نیز باید برای کارکنان، دانشجویان، بازنشستگان و هر قشری که می تواند حضور داشته باشد، در استان مربوطه به خصوص خراسان رضوی تسهیلاتی پرداخت کند تا تکمیل کننده زنجیر مورد نظر ما باشد.

منبع: ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.